ПРЕДНОСТИ И ПРИМЕНА НА ВИНИЛНИ ПОДОВИ

Во последно време сè повеќе бараме алтернативни решенија за нашиот дом. Едно од нив е винилниот под - изработен од безопасни материјали и минерални влакна. Еколошки, издржлив, модерен – винилните подови се здобија со екстремна популарност со текот на годините, со тенденција да ги заменат своите претходници на пазарот.Ова се должи на неколку фактори наведени подолу.

*Издржливост и цврстина - Издржуваат високи оптоварувања и нивниот квалитет не е инфериорен во однос на конкурентите на пазарот. Луксузниот винил е тврд, но се чувствува како многу помек под, одржувајќи удобна температура во сите сезони. За разлика од другите подови, винилниот подд издржува топлина и сончева светлина, одржувајќи ја својата форма и стабилност дури и при екстремни температури. Винилот е водоотпорен, што го прави идеален за кујни или други места со голема фреквенција. Исклучително лесно се чисти и е совршен за зафатениот начин на живот на вашето семејство.

*Различни дизајни: елегантен, винтиџ или модерен - Имаме широк асортиман на модели. Винилниот под нуди текстури кои наликуваат на поскапи природни материјали, како што се паркет, керамички плочки или камен. Достапни се во различни формати и се одликуваат со реални визуелизации, лесна инсталација и високо ниво на удобност.

*Топло чувство на подна

та облога - За разлика од теракота. Заборавете на студениот под - топлината и удобноста на винилниот под ќе ве освојат и ќе ги променат вашите идеи за удобност. Тие се погодни за секаков вид просторија - нивната инсталација е брза и лесна, ова е една од главните предности во однос на другите подни облоги на пазарот. Иновативни, флексибилни и изолациски за бучава - бучавата при одење е пригушена, благодарение на специјалните ПВЦ слоеви од кои се направени. Винилниот под е погоден за поставување на подно греење, како и за луѓе со алергии.

Винилен под во бањата

Алтернативниот под за бања што може да се постави директно на постоечки под. Ова е одлична опција за освежување на вашиот дом. Удобната површина на Винил може да биде особено корисна во домовите каде што се вообичаени инциденти од лизгање и паѓање.

 Винил во кујната? Зошто да не!

Винил е одличен избор за простории каде што готвењето е интензивно. Ова е исклучително соодветен под за луѓе кои постојано испуштат предмети и го валкаат својот под. Кујната се чисти секојдневно, а водата останува на подот со часови, затоа винилната хидроизолација е погодна за простории склони кон влажнење. Лесното одржување на винилниот под ја предодредува неговата широка употреба во домот.