ЛАМИНАТОТ НА KRONOSPAN Е ОСНОВА ЗА ПРИРОДЕН И УБАВ ЖИВОТ

Како човек кој го избира Kronospan, можете да бидете сигурни дека вашиот ламинатен под е произведен на начин кој е еколошки и општествено одговорен.


Ламинатите на Kronospan се состојат до 90% од дрво. Ламинатот на Kronospan се произведува целосно од дрво од домашни, одржливо управувани шуми. Ова го гарантираат PEFC (Програма за одобрување на сертификација на шуми) и FSC® (Совет за управување со шумите).

 

Ламинат паркет Kronospan се произведува:

• со ниски емисии;

• почитување на природните ресурси;

• без пестициди;

• и без оштетување на тешки метали.

 

Покрај ова, ние ги следиме и германските и европските упатства за класификација Е1 за ламинатни подови и дрвени композити, според кои се обезбедува сигурност по здравјето. Вашиот стар ламинатен под Kronospan, може лесно да се складира заедно со вашиот домашен отпад.

 

Зошто да изберете Kronospan ламинат?

Предности на ламинат

Доколку одлучувате каков тип на под би сакале да имате во вашиот дом во иднина, можете да изберете ламинат на Kronospan. Предностите се очигледни: стилски дизајн, долготрајна издржливост, површини со високи перформанси и лесна грижа

 

Ламинатот не треба да се споредува со други видови подови! Технологијата во производството на ламинатни подови е развиена за да се осигура дека ламинатот нуди видлив квалитет и стил, комбинирајќи голем број на предности кои ретко кој друг тип на под може да ги понуди.

Откако ќе се запознаете со предностите на ламинатите на Kronospan, нема да морате да прашувате: зошто да купам ламинат? Наместо тоа, лесно ќе го изберете овој цврст и издржлив под.

Kronospan ламинатните подови ги имаат следниве карактеристики:

  • Цврст: Отпорен на удар и притисок. Отпорен на гребнатини и триење поради неговата особено тврда обвивка.
  • Отпорен: Редење група тежок мебел или други тешки предмети нема да го оштети ламинатниот под на Kronospan и обично не остануваат траги од притисок.
  • Отпорен на топлина: Ламинатот на Kronospan е отпорен на пламен. Погоден за системи за подно греење со топла вода.
  • Трајна боја: Ламинатот на Kronospan нема да изгуби боја или избледе од директна сончева светлина - подот е отпорен на УВ светлина.
  • Природни: Kronospan ламинатите се произведуваат од 90 проценти дрво што се собира од долгорочно шумарство.
  • Инсталирање: брзо и лесно благодарение на системот Kronospan Twin Clic и системот 1clic 2go pure.
  • Антиалергија: прашина, првут и влакна остануваат на површината и лесно се отстранува.
  • Долготрајно: животниот век на ламинатот во дневната соба е од 15 до 20 години
  • Интегриран систем Aqua Stop: HDF плочата со мала експанзија обезбедува најголема заштита на јадрото;
  • Совршена точност на инсталацијата: благодарение на високо-технолошкиот производствен систем, невидливите споеви гарантираат заштита од влага и нечистотија, прецизно вклопување и природен модел на поставување.

 

Ламинатни слоеви -Состав на ламинат

Ламинатот во основа се состои од неколку слоеви.

Слој 1:

Прво, горниот ламинатен слој се состои од прекривка за заштита од абење и дизајнерски слој, кој, во зависност од процесот на производство, е направен од еден или повеќе слоеви. Површината е составена од специјална целулоза обработена со синтетичка смола за да му даде на подот цврста, издржлива површина. Декоративниот слој му дава атрактивен изглед на ламинатниот под.

Слој 2:

Под декоративниот слој е дрвено композитно јадро (HDF).

Слој 3:

Во основата на задниот дел на HDF јадрото, се наоѓа водоотпорен слој кој ја подобрува структурната стабилност и делува како бариера против влагата.

Сите три слоја се трајно врзани со смола, топлина и притисок.